Aantrekkingskracht: the universe is there to support you
02 oktober 2014 
7 min. leestijd

Aantrekkingskracht: the universe is there to support you

Aantrekkingskracht van je eigen geluk, betekent niet dat je altijd en alleen maar geluk hebt. Het betekent ook niet dat je overal geluk in vindt of dat je hele leven over rozen gaat. Het betekent wel dat ‘the universe is there to support you‘. Beetje een hippie gedachte, beetje vaag, I know, maar ik geloof in deze basis. Als je er vanuit gaat dat de dingen die je meemaakt, ervaart en overkomt, dat die ervoor zijn om uiteindelijk voor meer geluk en succes te zorgen, dan ga je daar naar leven. En leef je daarnaar, dan ga je het aantrekken. En trek je het aan, dan gebeurt het vaak ook. Een vicieuze cirkel vanuit een positieve benadering. Ik heb laatst over een heel mooi Taoist fabeltje gelezen, die ik graag met je wil delen.

Een mooi fabeltje uit het Taoisme: onbewuste aantrekkingskracht

Er was eens een vader en een zoon die een zwarte koe hadden
Op een dag beviel deze zwarte koe van een wit kalfje
Ze vroegen de ‘kingdom’s wise man’ wat hiervan de betekenis was
Ze werden verteld dat dit een teken was voor groot geluk
Een week later werd de vader blind aan één oog
Een paar maanden later beviel deze zwarte koe opnieuw van een wit kalfje
De vader, met één blind oog, zei tegen zijn zoon dat hij weer aan de ‘wise man’ moest vragen wat hier de betekenis van was

De zoon weigerde, vond dat deze ‘wise man’ een totale gek was, omdat zijn vader sinds de vorige keer alleen maar ongeluk had gehad door blind te worden
De vader stond erop dat hij toch ging, dus om zijn vader niet teleur te stellen is hij weer aan de ‘wise man’ gaan vragen wat het witte kalfje ditmaal betekende
Opnieuw vertelde de ‘wise man’ dat het witte kalfje een teken was voor groot geluk
Een week later werd de zoon blind aan beide ogen
En als dat nog niet erg genoeg was, kwam hun kingdom in een grote oorlog terecht
Iedereen die in staat was om mee te vechten, werd verplicht gesteld om aan de oorlog deel te nemen
Bijna iedereen is daarbij gedood
Behalve de vader en de zoon, omdat zij door hun blindheid niet in staat waren om te vechten
En dat was het moment dat de zoon realiseerde dat ongeluk, soms ook je geluk kan zijn

De tijd als je vijand

Soms kan het jaren duren voordat je er achter bent waarom destijds iets is gebeurd. Of misschien kom je er wel nooit achter omdat je niet open staat voor dit soort gekkigheid. Of je ziet direct de redenen, of je dit nu wilt of niet. Laten we er even vanuit dat je hierin gelooft en ook momenten kunt terughalen waarvan jij dacht: “Ja, dit is meant to be” of “Ja, nu snap ik het”. Doordat je af en toe (ik hoop niet te vaak) in je leven echte rotmomenten meemaakt, denk je op dat moment vaak dat the universe daar is om je te pesten. In ieder geval niet om je te supporten. Ik ken dat soort momenten net zo goed en het laatste wat je mij dan hoort zeggen of denken (als je dat zou kunnen horen) is dat het allemaal wel goed komt en dat dit met een reden gebeurt. No way zelfs! Totdat er ineens blijkt dat wanneer dit niet was gebeurt, je bijvoorbeeld ook nooit je vriend was tegengekomen, of je baan had durven opzeggen, of een andere wending in je leven had genomen… Maar ik weet het, voordat je hier achter komt, is het wachten meer dan irritant en dus kan tijd enorm je vijand zijn. Zonde eigenlijk, want als we er gewoon vanuit zouden gaan dat het allemaal wel goed komt, scheelt ons dat een hoop gewauwel.

Echt meant to beFollow your dreams

Hoe bizar. Ik ben dit aan het schrijven, open mijn Facebook pagina om wat te checken op de Cin in Carrière page (like deze trouwens even hier als je dit leuk vindt!) en ik zie direct deze afbeelding in beeld. Dit zijn dus de tekenen waardoor ik blijf geloven in meant to be, the universe is there to support you of hoe je het ook wilt noemen. Hier word ik blij van en het geeft me kracht om door te zetten, om te blijven dromen, te doen en vertrouwen te hebben in datgene wat er gaat gebeuren.

De realiteit van wat je gelooft

Eigenlijk is het makkelijk praten. Er gebeurt iets en op een later moment, of het nou morgen, volgende maand of over 4 jaar is, heb je ineens het gevoel dat je snapt waarom dit zo moest zijn. Net zoals wanneer je een fiat 500 wilt kopen en je plotseling overal deze auto tegenkomt en gelooft dat dit een teken is dat jij die auto zou moeten kopen. Zoals ik al zei, het is een vicieuze cirkel. Zie je wat je graag wilt zien? Sta je open voor tekens, omdat je deze tekens graag wilt zien? Geloof je in the support van de universe omdat je de puzzelstukjes zelf bij elkaar zoekt? Het maakt helemaal niet uit wat of hoe je het doet, maar dat er iets is wat je op bepaalde belangrijke momenten stuurt, ik geloof dat en ik geloof ook in de kracht daarvan. Het brengt je namelijk in een positieve vibe, je blijft geloven in het juiste, je blijft de tekens tegenkomen en je dromen gaan uitkomen omdat je dit met je eigen energie en aantrekkingskracht naar je toe drijft! Believe me 🙂

Aantrekkingskracht door je eigen energieZijn we wellicht onze eigen universe?

Dit wil ik hier trouwens nog wel even ter sprake brengen, misschien zijn we wel onze eigen universe. Hebben we krachten vanuit onze eigen energie die we in ons bewustzijn nog niet kennen en kunnen gebruiken, maar weet ons onderbewuste wel wat het beste voor ons.

Ook bewuster je eigen geluk aantrekken?

Zoals ik net ook schreef, ik geloof in aantrekkingskracht en de gedachte the universe is there to support you. Ik geloof ook dat wanneer je open staat voor dit soort gedachtes, dat je makkelijker en sneller bij je eigen energie komt om positiever in het leven te staan, om de dingen te waarderen die voorbij komen, om je ervaringen intenser te beleven en om je focus te houden op de dromen die je hebt. Hierbij een klein aantal tips die ik je graag wil meegeven om jezelf hierop voor te bereiden. Ik zou het leuk vinden als je het probeert en erachter komt wat voor een invloed dit op jou heeft. Het kan positief zijn, je kan het ook als negatief en zweverig ervaren. Maakt niks uit, het is het proberen waard.

Wees bewust van de dankbaarheid die je voelt

Wij, als mens zijnde, kunnen veel makkelijker ergens negatief over denken of praten, dan dat we de positieve kanten benoemen en belichten. Dit is ontstaan vanuit onze voorouders (lees hier mijn blog hierover) en we komen er maar moeilijk vanaf. Een wat concreter voorbeeld: als je in de supermarkt de verkeerde rij hebt gekozen, kun je hier chagrijnig van worden, je denkt hoogstwaarschijnlijk: pfff heb ik weer! en je kan er zo de hele rij met je voorgang over praten. Terwijl als je wél de juiste hebt gekozen, wordt hier nooit wat over gezegd. Wees hier ook dankbaar voor en ervaar bewust het positieve gevoel dat je hierbij krijgt.

"Piglet noticed that even though he had a Very Small Heart, it could hold a rather large amount of Gratitude." - Winnie de Pooh

Ademhalen

Dit is een punt wat waarschijnlijk in veel van mijn blogs gaat terugkomen: ademhalen. Zorg dat je gelukschemicaliën door je lichaam blijven stromen door bewust en diep adem te halen. Dit zorgt ervoor dat je meer in het nu bent en beter contact met je eigen lichaam en gevoelens maakt.

 Ga op zoek naar tekens

Probeer open te staan voor tekens en zie je ze, ervaar ze dan ook zo. Één van mijn redenen om naar Bali te gaan voor twee maanden, was om yoga en meditatie te doen, zodat ik meer bij mijn innerlijke kracht en rust kan komen. Nu bleek dat mijn buurmeisje bij mijn eerste guesthouse een yoga- en meditatieteacher is, dat we op zoek zijn naar dezelfde gevoelens hier op Bali en nu samen in een enorme villa (met zwembad en binnen ons budget!) zitten waar we samen yoga en meditatie gaan doen. Een teken of een teken? Of dat we bij het eerste guesthouse zijn weggegaan omdat de wifi daar niet werkte (niet heel handig als je een website aan het inrichten bent) en we komen in deze prachtige villa aan waar ze gister hun wifi hebben geüpgrade. Ik kan hier niets anders van maken dan meant to be!

Visualiseer je dromenVisualiseer en ontdek je aantrekkingskracht

Door de uitkomst van je dromen, dus wat jij wilt dat gaat gebeuren, te visualiseren, vergroot je de kans dat het uitkomt. Je ziet namelijk in je hoofd al voor je hoe dit is, waardoor je jezelf ervan overtuigd dat dit de beste situatie voor jou is. De aantrekkingskracht voor deze situatie wordt vergroot, je focust je op de positieve punten van je droom en je gelooft in de uitkomst door te visualiseren.

Go with the flow

Heb vertrouwen in alles wat je overkomt. Je leert ervan, je doet ervaringen op, je krijgt nieuwe inzichten, je leert jezelf nog beter kennen en kan meer aan. En is het niet voor nu, dan is het wellicht voor over een paar jaar. Incasseer, geniet, voel, ontspan en ga uit van het beste!

Klaar!

Zo… dat is een langer artikel geworden dan ik van te voren in gedachte had! Ik ben heel benieuwd hoe jij tegenover dit onderwerp staat, of je punten herkent, het met me eens bent of juist totaal niet. Ik vind het leuk om uitgedaagd te worden en met je mee te denken, dus laat hieronder je reactie achter als jij dat ook leuk vindt!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Patricia Gonzalez Vink
Door

Patricia Gonzalez Vink

op 15 May 2016

Hey Cindy! Super leuk stuk! Gisteren nog weer zo'n situatie mee gemaakt. Leven is echt zo veel leuker als je " het " door hebt. En super vet dat je daar 2 maand bent geweest! Succes met alles! Liefs Patricia

Reactie plaatsen