Dag Bali, bedankt voor deze twee mooie en heerlijke maanden vol inspiratie en nieuwe energieën!
15 november 2014 
5 min. leestijd

Dag Bali, bedankt voor deze twee mooie en heerlijke maanden vol inspiratie en nieuwe energieën!

Vanmorgen mijn laatste heerlijke koffie gedronken, de laatste zonsondergang en de laatste maaltijd bij mijn favoriete warung. En over 1,5 uur moet ik er echt aan geloven: back to Holland! Ik heb weer zin om terug te gaan, ook omdat ik weet dat ik binnen twee weken weer in het vliegtuig naar Amerika zit. Maar de kou van Nederland, mijn familie en lieve vriendinnen en natuurlijk mijn huisje, inclusief mijn katten, die wil ik nu wel weer even zien en knuffelen! Wat heeft Bali mij gebracht? Kan ik zeggen dat ik ben gegroeid in verschillende aspecten? Wat zijn nu al mijn mooiste herinneringen waar ik met een lach aan terugdenk? Een mooi moment om mijn afgelopen twee maanden te analyseren!

Bali, you beauty!

Twee jaar geleden heb ik Bali al leren kennen als een prachtig eiland met hele verschillende landschappen. Het is niet alleen maar strand, surfen en zon, Bali kent ook een kant van bergen, vulkanen en watervallen. Omdat ik dit twee jaar geleden al heb gezien en ontdekt, kon ik me deze maanden volledig storten in het wonen op één plek: Canggu. Het surfers- en yoga wahalla onder eigenlijk alle nationaliteiten. Het is hier nog rustig, met veel dirtroads, locals en Bali uitstralingen en voor mij de ideale plek om me in dit leven te storten. Wanneer ik zeg Bali, you beauty, dan bedoel ik niet alleen Cin in Carriere Baliuiterlijkheden, misschien zelfs wel juist helemaal niet. Ik vind de stranden in Nederland bijvoorbeeld mooier… Maar in algemene zin van het woord, you beauty in het heerlijke eten, you beauty in de lieve mensen, you beauty in de rijstvelden, you beauty in je mentaliteit en you beauty omdat je mij voor twee maanden hebt opgenomen als één van jezelf. Ik heb genoten, ik heb mezelf weer op een nieuwe manier leren kennen, mezelf verbaasd en enorm veel geleerd van dit avontuur. Ja! Ik heb genoten!

Cin in Carrière groeit

En niet alleen heb ik genoten, ik heb ook heel hard gewerkt. Mijn eerste doel ‘werken waar en wanneer ik wil‘ is volledig gelukt en heel goed uitgepakt. Dit is het één van de eerste dingen die ondernemers zeggen dat ze willen bereiken en ik heb dan ook menig jaloerse blikken mogen ontvangen dat ik de afgelopen twee maanden echt Cin in Carriere Balikon werken waar en wanneer ik wilde. Natuurlijk is het af en toe incasseren in een land als Indonesië, is het internet by far niet zo goed als in Nederland, maar hé… daar staat wel tegenover dat ik op een tropisch eiland zit. En het heeft me veel gebracht, veel inspiratie, veel energie, veel inzichten en vooral veel vertrouwen in mezelf. Ik vind het heerlijk om te schrijven, ik vind het heerlijk om op mezelf te kunnen vertrouwen en om te zien dat het werkt. Elke week kreeg ik wel van iemand een bericht of we kunnen koffie drinken zodra ik terug ben, omdat ik zo’n interessante niche heb. Mijn twee weken Nederland zitten dus al helemaal vol gepropt met mooie meetings en hopelijk komen hier weer interessante nieuwe dingen uit.

Bloggen, vloggen, trainingen, beurs…

Naast dat ik blog op Cin in Carrière, blog ik tegenwoordig ook op Marketing & Communicatie Vacatures en ga ik trainingen en webinars geven voor hun achterban, ben ik gevraagd om te vloggen op Minutes on Career (ik moest eerst even googlen wat vloggen was…), sta ik op de Carrièrebeurs eind november om CV’s te checken en Cin in Carrière onder de aandacht te brengen en ga ik het congresgedeelte gedeelte organiseren voor de Carrièrebeurs in 2015. Het gaat dus lekker en ik wijd dit onder andere aan mijn eigen volle energie, mede mogelijk gemaakt door dit heerlijke eiland.

Mijn inzichten

Ik heb enorm veel inzichten gekregen hier op Bali, inzichten over mezelf, over mijn bedrijf, over het leven en over andere personen. Ik ben enorm veel op mezelf geweest en heb ondertussen veel mensen leren kennen uit allerlei uithoeken van de wereld, waar ik mooie herinneringen mee heb gemaakt. Elke dag denk ik even terug aan wat ik al allemaal heb gedaan en meegemaakt en elke dag zie ik weer een nieuw groot inzicht. Zo ben ik erachter gekomen dat ik helemaal niet bang ben voor insecten en deze zonder te gillen zélf uit mijn kamer kan verwijderen (behalve die ene spin met een diameter van zeker 15cm…). Ik ben er ook achter gekomen dat ik echt goed scooter kan rijden, kan anticiperen op het verkeer en me volledig veilig voel in mijn eigen rijgedrag. Ik ben enorm onafhankelijk en vind het moeilijk om dingen aan te nemen, terwijl ik zelf wel ontzettend veel kan geven. Een mooi ontwikkelpunt voor de komende tijd: meer nemen.

"You are so brave! You must be really proud of yourself" - Sofia from Norway

Verder vind ik het een enorm inzicht, dat wanneer je stappen blijft zetten ook echt vooruitgang boekt, hoe klein de stappen soms ook lijken. En dat hoe iemand anders over jou of je bedrijf denkt, enorm kan verschillen met hoe je er zelf over denkt… Wat voor mij betekent dat ik vaker met de externe lens naar mezelf en Cin in Carrière ga kijken. Dat ik soms weer even terug moet naar de basis, om verder te kunnen en het overzicht terug te krijgen. En dat ik enorm op mezelf, mijn eigen motivatie en inspiratie kan vertrouwen.

En mijn allergrootste inzicht

Is dat ik hoe dan ook, altijd altijd altijd, mezelf moet blijven. In welke taal er ook wordt gesproken, hoe de andere mensen ook zijn, wat voor een mogelijkheden er wellicht ook zijn, voor mij pakt het het beste uit als ik mezelf blijf. Dan ben ik op mijn sterkst, kom ik het krachtigst over én waarderen andere personen mij het meest. Het heeft drie dagen en wat vermoeiende gesprekken geduurd om tot dit besef te komen, maar ik ben blij dat ik er bewust ben achter gekomen. Blijf altijd jezelf!

Mijn mooiste herinneringenCin in Carriere Bali

Dit zijn er nog een aantal. Ten eerste kan ik nu al zeggen dat ik met een enorm blij en trots gevoel op afgelopen twee maanden terug kijk. Ik ben blij dat ik weer verder ga, maar ik ben nog blijer dat ik dit heb meegemaakt, dat ik het gewoon heb gedaan en mezelf volledig in het diepe heb gegooid. Verder heb ik mooie herinneringen aan mijn local vrienden, die zoveel interesse tonen in mijn achtergrond en cultuur, dat wij daar nog wel iets van kunnen leren. Ik heb mooie herinneringen aan de zonsondergang, aan het spelen in de golven, aan het fietsen en scooteren door het drukke verkeer en aan alle mooie complimenten, feedback en opmerkingen die ik de afgelopen twee maanden heb gekregen over Cin in Carrière. En ik zal altijd dit gevoel blijven herinneren dat ik enorm trots op mezelf ben. Trots dat ik dit heb gedaan, trots dat ik zo aan het bouwen ben met Cin in Carrière en trots dat Carrière Happiness een onderwerp is wat enorm veel mensen aanspreekt.

En hoe nu verder?

Zo meteen vertrek ik richting het vliegtuig, om via een tussenstop in China door te vliegen naar Parijs, snel de Eifeltoren bezoeken en op de trein naar Amsterdam. Komende twee weken zijn volgepland met meetings en de Carrièrebeurs en daarna vlieg ik naar Amerika om echt naar huis te gaan. Vanuit hier zal ik Cin in Carrière verder ontwikkelen en laten groeien. Ik heb er zin in!

Bali bedankt!

En op naar mijn volgende avontuur!

"Carrière Happiness is je geluk vinden en hier je carrière op laten aansluiten. 
Carrière Happiness was voor mij de afgelopen twee maanden!" - Cindy
Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen