De Wereld Draait Door boeken bespreking: geniaal idee!
05 april 2015 
3 min. leestijd

De Wereld Draait Door boeken bespreking: geniaal idee!

De Wereld Draait Door boeken bespreking, wat een heerlijk en geniaal idee! Vooral voor personen zoals ik, die enorm van lezen houden, maar moeilijk kunnen kiezen wat ze zou precies moeten gaan lezen. En ook voor mensen die misschien nog niet zoveel lezen en hierdoor geprikkeld kunnen worden door wat er wordt verteld. En ook voor mensen die graag meepraten met de actualiteiten en op deze manier zichzelf wellicht ook wel aan het lezen zetten. En het is al helemaal geniaal voor de boekenwinkels in Nederland. Op de één of andere manier nodigt deze boekenbespreking gewoon om deze boeken in de winkel op te zoeken. Behalve dat ik enorm enthousiast wordt van dit soort initiatieven en het gewoon leuk vindt om dit met jou te delen, kunnen we hier ook nog iets van leren!

Eerst de boeken die ik ben gaan lezen

Vorige week ben ik direct naar de boekenwinkel gerend en was ik aan het rondneuzen op zoek naar drie genoemde boeken: Jacoba van Tongeren, Dagelijkse rituelen en Portret van een man. En wat zag ik: de boeken zijn gecoverd met een “Benoemd in de Wereld Draait Door” omslag. Voor mij ideaal, want nogmaals, ik kan nooit kiezen welke boeken ik nu moet gaan lezen. In de bieb niet zo erg, maar ik vind het gewoon zonde om een boek van 20 euries te kopen, die kan gaan tegenvallen. Nu weet ik ook dat er mensen zijn die dit misschien weer te populair vinden. Ik bedoel, deze boeken gaan ineens gelezen worden door personen die dit wellicht nooit zouden lezen…

En dat is dus precies mijn punt!

Toen ik 6 maanden op reis was, moest ik mij van gewone boekenpatroon afzetten en mijn gebruikelijke “Ik neem 6 boeken mee op vakantie” uit mijn hoofd zetten. Ik mocht welgeteld 1 boek in mijn backpackje inpakken en wanneer ik deze uit had, mocht ik deze ruilen in de eerste de beste boekenwinkel die we tegenkwamen. En ruilen moest ik, want anders zat ik zonder boek. Dit resulteerde er in dat ik boeken ging lezen die normaliter bij lange na niet in de buurt van mijn leesrepetoire kwamen. En wat merkte ik: wat een heerlijke boeken! En hoe fijn het is als iemand anders eigenlijk de keuze voor je maakt, door een boek voor je achter te laten.

Nieuwe inzichten en ideeën

En juist door deze boeken te lezen, door open te staan voor andermans keuzes en door je te laten meevoeren in onverwachtse avonturen, krijg je ook weer nieuwe inzichten, ga je over een andere manier nadenken over bepaalde zaken en breid je je perspectief weer verder uit. Juist hierdoor zul je zien dat je nieuwe ideeën zult krijgen over van alles en nog wat.

En dit is niet alleen met boeken…

Jaja, hier is het bruggetje naar carrière. Maar dit bruggetje is een hele belangrijke om jezelf goed te leren kennen, vanuit carrière perspectief. Wat je namelijk bij enorm veel mensen ziet, of ze nou een baan hebben of juist op zoek zijn, is dat ze altijd in dezelfde hoek zullen zoeken. Ze zullen met dezelfde soort mensen praten, vertellen waar ze naar op zoek zijn met altijd dezelfde kenmerken (omdat ze deze nu eenmaal kennen) en ze zullen altijd op dezelfde soorten vacatures en bij dezelfde soorten bedrijven solliciteren.

Niet heel gek natuurlijk, maar wat nou als er om die ene hoek jouw droombaan ligt?

Het is helemaal niet vreemd dat iedereen doet, denkt en vertelt uit datgene wat je kent. We hebben allemaal onze gewoontes en onze makkelijke manieren om met de flow mee te gaan. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, soms is het heel fijn om even uit deze flow te komen. En wellicht is het ook wel heel gek om te zeggen: “Kies jij maar wat voor een vacatures je naar me doorstuurt” als iemand tegen je zegt dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Maar probeer het eens! Ik word er nu al enthousiast van als ik hier aan denk! Hoe grappig zou dat zijn en wat een mooie manier om erachter te komen wat anderen bij jou vinden passen.

Zojuist heb ik deze ‘uitdaging’ ook gedeeld met mijn Happiness Members en ik ben heel benieuwd wat voor een nieuwe inzichten hieruit gaan komen. Wellicht helemaal niks, wellicht ‘lees je ineens boek wat je normaal gesproken nooit zou doen!’.

Ps. Mijn favoriete boek…

Is The Historian van Elizabeth Kostova, een boek welke ik nooit gelezen zou hebben, maar bij toeval in mijn handen terecht kwam. Misschien is het daarom wel mijn favoriete boek, omdat het onverwachts zo mooi was. En het gaat nog wel over Dracula…. Durf jij?

 

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen