Inspiratie als je kompas
12 november 2016 
1 min. leestijd

Inspiratie als je kompas

Op het moment dat je geen inspiratie meer hebt, geen zin meer hebt om dat te doen waar je altijd zoveel energie van kreeg… wat is er dan aan de hand? Heb je dan een te drukke agenda, te druk in je hoofd, andere dingen die je prioriteit geeft? Ga je excuses verzinnen, houd je jezelf voor dat het wel prima is even zo? Het afgelopen jaar was dit bij mij het geval, eigenlijk een combinatie van alle punten. Ik had geen energie, geen puf, geen inspiratie, geen zin, te druk: prima allemaal zei ik tegen mezelf. Tot het moment daar was dat het te lang duurde…

Al een tijdje kriebelde het, de zin om te schrijven, om mijn visie weer te delen, om trainingen te geven, maar de energie én de inspiratie bleef uit. En ik nam daar genoegen mee. Zo zonde eigenlijk. Alsnog zeg ik tegen mezelf en weet ik ook wel dat je niet alles tegelijk kunt doen en soms het ene wat meer prio geeft dan het andere, maar als je gewoon geen energie hebt om je eigen inspiratie, je licht, je energie te voelen en om te zetten naar dat waar je gelukkig van wordt, dan moet je actie ondernemen. Hoe moeilijk soms ook om dat voor jezelf toe te geven. Want ja, soms is het ook gewoon prima om je even niet met bepaalde dingen bezig te houden toch? Ja, dat is ook zo, maar niet te lang.

Bij mij is het omslagpunt deze week gekomen. Marieke appte me of ik weer wilde spreken op de Carrièrebeurs dit jaar. En Remco van Marketing en Communicatie vacatures mailde of ik weer online trainingen wilde geven én of we een pilot kunnen starten met betaalde live sessies. Op alle drie zei ik direct ja, niet met heel veel enthousiasme, maar ook niet zonder enthousiasme. En dus ik ging ik voorbereiden en begon mijn inspiratie en energie weer te stromen. Ineens merkte ik hoeveel ik dit had gemist en hoeveel zin ik weer had om een doorstart te maken. Dus allemaal opgelet, Cin in back!

Wat dit nu echt betekent? Voor mij dat ik toch wel mijn inspiratie als kompas moet gebruiken. Zit ik te lang zonder, dan moet ik toch echt eens nadenken waar het ‘mis’ gaat en wat mijn hart hier eigenlijk van vindt. Want als ik om één ding bekend sta, dan is het wel dat ik mijn hart volg. En volg ik mijn hart, dan stroomt de inspiratie. Juist wanneer het lastig is om naar je hart te luisteren, helemaal omdat deze geen luide en duidelijke stem heeft soms, is het wel handig wanneer je van jezelf weet op welke signalen je kan letten om je hart weer verstaanbaar te maken!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Robert Smit
Door

Robert Smit

op 28 Nov 2016

Hoi Cindy,Interessant artikel dat je hebt geschreven. Het op zoek gaan naar inspiratie is een lastig proces. Vaak ben je te gefocust op andere zaken en vergeet je om je creativiteit los te laten. Goed om te zien dat jij uiteindelijk door je vriendin weer bent gaan nadenken :)

JaredopicK
Door

JaredopicK

op 08 Jul 2020

https://www.kinnarimasajes.com" rel="nofollow">Masajes er_ticos en el sal_n barcelona - escorts agency Barcelona, feliz final masaje barcelona

MatthewDow
Charlescon
JosephRerom
Door

JosephRerom

op 11 Nov 2020

visit this page https://velacoin.pw/" / rel="nofollow">to buy cryptocurrency

sex
Door

sex

op 30 Apr 2021

Hookup Women Makes use of Totally free Matters? An Excellent Horizontal Reward!Free of charge hookup ladies sex on the internet is the answer if you're tired with planning to night clubs and clubs just to be prevented, or perhaps even worse, laughed at. I understand what it's like because I've been there. I found myself solitary and distressed back into the time -- I required a fresh lover -- but I kept on trying because I had no other option. If you're an individual man who wants to hookup with hot ladies without gonna those spots where the women are on your own, this write-up may just alter your existence. It can describe why dating on-line is the best substitute if you're a male who seems to be shy to approach a wonderful female within a nightclub or group.

Reactie plaatsen