Jouw jeugddromen... terug naar de basis!
10 juni 2015 
2 min. leestijd

Jouw jeugddromen... terug naar de basis!

Vanmorgen was ik aan het zwemmen, lekker tempo, de langzame huisvrouwtjes vermijdend, en trots op mezelf dat ik maar twee keer proestend even op adem moest komen van al dat water in mijn neus. Een vriendinnetje zei gisteren tegen mij, als je gaat zwemmen, ga dan ook vijf minuten watertrappelen, is goed voor je benen en billen! En nu ben ik erg aardig voor deze lichaamsdelen, dus ik vijf minuten watertrappelen met de vingertjes omhoog. Is nog best zwaar trouwens. Op minuut 2 kwam er een oude dame naar mij toe en zij vroeg het volgende: “Ben jij soms aan het oefenen voor je afzwemmen?“. Zwaar verbijsterd keek ik haar aan en legde ik uit dat ik mijn billen aan het trainen was. Maar ondertussen dacht: Lijk ik soms 8??? En toen dacht ik de rest van mijn watertrappelminuten aan toen ik 8 was…

Wat wilde jij vroeger worden?

Toen ik 8 was, wilde ik juffrouw worden, een hobbyboerderij hebben en een weeshuis opstarten in Afrika. Allemaal tegelijk. Hoe heerlijk is het om te bedenken wat je wilt doen, zonder dat je vast zit aan allerlei beperkingen van de dagelijkse bezigheden en vragen uit de samenleving. Je wilde gewoon dat worden en dat ging ook gebeuren in je hoofdje.

Denk daar eens goed aan terug

En toen ik tijdens die overige 3 minuten aan het watertrappelen was, bedacht ik waarom ik dit wilde als klein meisje. En de redenen waet ik nog precies: juffrouw omdat ik dan veel vakantie zou hebben, een hobbyboerderij omdat mij de diertjes wel erg gezellig leek en een weeshuis opstarten omdat ik wilde dat andere kindjes ook net zoveel konden lezen als ik. Heel simpel en heel logisch eigenlijk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik op mijn 9e verjaardag een hamster kreeg en zo’n hekel had aan het hok verschonen, dat ik die hobbyboerderij snel heb laten gaan. De rest heb ik redelijk lang kunnen vasthouden!

Welke aspecten kan ik relateren aan mijn huidige manier van leven en werken?

Dit is wel grappig om te doen. Ik reis bijvoorbeeld heel veel en heb het altijd heerlijk gevonden om tussen mijn werkervaringen in twee of drie maanden vrij te nemen om gewoon vrij te zijn. En nu ik ondernemer ben, vind ik het ook heerlijk om mijn eigen tijd in te delen. Dus dit heb ik goed kunnen inschatten als klein meisje zijnde… Verder over het Juffrouw zijn, ik coach en train nu mensen, er staat een flipover bij mij in de huiskamer waar ik veel op schrijf en ik vind het heerlijk om kennis over te dragen. Dus ja, weer, goed inschat als meisje zijnde.

Het weeshuis lijkt me nog steeds een prachtig gebaar, ik ben erg betrokken bij maatschappelijke kwesties en zou graag willen dat iedereen  gelukkig is, op welk vlak dan ook. Dus misschien is dit nog steeds een kinderdroom, welke ik over een paar jaar kan uitvoeren.

Waarom terug naar je jeugddromen?

Of je nou een baan hebt of zoekende bent, het is altijd even leuk om terug te denken. Wat wilde jij toen je nog klein, onbezonnen en jeugdig was? En wat zie je hier nu van terug? Zie je hier überhaupt iets van terug? En wat voel je als je hieraan denkt. Vooral je zoekende bent naar wat jij nu eigenlijk wilt, is het super leuk om hier eens een middagje voor te gaan zitten. Voel weer wat je voelde als kind zijnde en wellicht vind je ineens een puntje carrière waar je al een hele tijd naar op zoek was!

jeugddromen carriere

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen