Screw it, let's do it!
19 oktober 2014 
3 min. leestijd

Screw it, let's do it!

Mijn lieve vriendinnetje Mandy is trots! Trots op mij en een ander vriendinnetje van haar Roos, omdat we voor onszelf zijn begonnen en hiermee onze hartjes volgen. Nu is ze zelf ook een ontzettend creatieve ondernemer, dus het stukje trots is een tweerichtingsrichtingverkeer linea directa weer terug naar haar! Volgende week is zij trouwens aan de beurt voor de inspirerende interviews #4! Omdat Mandy dit berichtje op haar Facebook had gepost, kwam ik in contact met Roos haar website: Meisje met de microfoon. En daar las ik haar ervaring met het boek: Fuck it. En sinds ik op Bali zit en bij uitdagingen tegen mezelf zeg: Screw it, let’s do it! voelde ik direct de klik. Maar hoe werkt dit precies, deze Screw it, Let’s do / Fuck it factor?

Screw it, Let’s do it-factor

Ik ben sowieso niet zo bang voor uitdagingen, maar sommige dingen zijn soms gewoon wat spannender dan andere dingen. En laatst heb ik ergens gelezen dat we eigenlijk elke dag één ding moeten doen dat we ‘eng’ vinden, om onszelf te blijven ontdekken. Dus ik ben deze uitdaging aangegaan (vanaf morgen officieel!). Elke dag! Pfff… dat is wel heel veel. Oké, een voorbeeld van mijn Screw it, Let’s do it van gisteren: een groep Spanjaarden gaat twee dagen naar het Zuiden van Bali en vragen of ik mee wil. Ja, natuurlijk wil ik mee! Alleen… dat stemmetje in mijn hoofd zegt dan: “Maar je kent ze helemaal niet goed”, “Kun je ze wel vertrouwen”, “Het is een vriendengroep, is dat dan wel leuk om mee te gaan?”, “Het is wel eng om zover met de scooter te rijden“… etc. etc. Dus ik kan dit heel moeilijk voor mezelf maken, of niet: Screw it, Let’s do it! Gevolg: twee geweldige dagen met 10 Spanjaarden die alleen maar Spaans met elkaar praten. Hablo Espanola un piquito, maar niet op het tempo van 10 Spanjaarden bij elkaar. Dus ik heb vooral ‘geluisterd’, genoten van de energie en uiteraard van de prachtige omgeving van Bali! And I made it back alive! Yes, I did it!

Het Gevoel

On top of the worldHet gevoel dat je iets hebt gedaan wat je eigenlijk eng of spannend vond, wat de uitkomst ook is, vind ik heerlijk. Trots op jezelf kunnen zijn, een nieuw stukje ik ontdekken, erachter komen dat het eigenlijk helemaal niet zo eng was, of toch juist heel erg eng, hoe dan ook: je hebt het gedaan! En of het nou gaat om grote dingen als besluiten om een nieuwe carrière richting op te gaan, een nieuw huis te kopen of een grote reis te gaan maken, of om kleine dingen als een nieuw gerecht proberen, nieuwe mensen ontmoeten of van een hoog plateau het zwembad inspringen, voor mij maakt dat niet uit. Je hebt even een On Top Of The World gevoel!

Hoe helpt dit je nou echt?

Zoals ook Roos aangeeft in haar blog, deze Screw it, Let’s do it / Fuck it factor is geen Rocket Science. En toch helpt het je enorm bij de ‘enge’ dingen. Het biedt je namelijk wat afstand en objectiviteit tot datgene wat je eng vindt. En ik vind Screw it, Let’s do it een enorm positief gevoel geven, waardoor mijn energie direct begint te stromen als ik dit tegen mezelf zeg. Dus gebruik het als een handvat in bepaalde situaties en verbaas jezelf: Screw it, Let’s do it!

Mijn 27 dagen -Screw it, Let’s do it- uitdaging, doe jij ook mee?

screw it, let's do it En dus maak ik er vanaf nu een echte uitdaging van! Ik wil de komende 27 dagen élke dag iets doen, waarbij ik mezelf kan verbazen dat ik het heb gedaan. Dat ik trots kan zijn dat ik het heb gedaan. Dat ik kan zeggen: dat doe ik NOOIT weer! Of juist: Dat doe ik morgen weer!! Volg mijn 27 daagse Screw it, Let’s do it! uitdaging via mijn Instagram of Facebook. Doe jij ook mee?

Ps. Wat dit met carrière te maken heeft?

Alles! Nogmaals, groei en ontwikkel vanuit je eigen innerlijke krachten! Dan pas kun je echt doen waar jij gelukkig van wordt en hierop aansluitend zullen je carrière en successen volgen. Door deze Screw it, Let’s do it uitdaging, kun je jezelf elke dag opnieuw ontdekken en beter leren kennen. Dus, let’s do it!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Mandy
Door

Mandy

op 03 Nov 2014

Ik heb met je meegedaan in de Screw It, let's do it challenge en ben een week alleen op vakantie naar Marokko gegaan. Nu weer terug en een nieuwe challenge zoeken ;-)Ik ben het zeker met je eens dat 'Screw it, let's do it' invloed heeft op meerdere gebieden in je leven. Bijvoorbeeld op je zelfvertrouwen. Alle stappen die je voor jezelf zet laten je groeien, zekerder worden, en leiden je weer naar iets nieuws. Wie weet is de volgende stap wel een een nieuwe carrière ;-)En daar kan Cindy je dan weer bij helpen!

Roos
Door

Roos

op 03 Nov 2014

Haaaa wat leuk! Screw it, let's do it klinkt heerlijk! Leuk dat je wat hebt meegenomen uit de blog over Fuck It! :) Succes en veel plezier met al die uitdagingen die eraan zitten te komen! xxx Roos

Reactie plaatsen