Wat een jaar: Deze week precies 1 jaar later sinds mijn eerste blog!
28 juli 2015 
6 min. leestijd

Wat een jaar: Deze week precies 1 jaar later sinds mijn eerste blog!

Deze week was het precies een jaar later na het posten mijn eerste blog en in dit jaar heb ik 72 blogs gepubliceerd (en nog meer geschreven), mijn eigen Sollicitatie Happiness cursus ontwikkeld, meer dan 100 klanten, 4 ebooks geschreven, groepstrainingen gegeven, online trainingen gegeven, leuke samenwerkingen gestart en (niet geheel onbelangrijk) 6 maanden in het buitenland vertoefd. Met andere woorden: I found myself in Wonderland. Wow, als ik het zo uitschrijf voel ik enorm veel trots, blijdschap en energie. Dan besef ik eigenlijk pas wat ik allemaal al heb gedaan en voor elkaar heb gekregen. En toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar volgens mij kan dat ook niet. Hoeft dat ook niet. Misschien is het juist zelfs beter voor je ontwikkeling wanneer je ups and downs kent en leer je jezelf hier juist weer beter door kennen. Wat heb ik dit jaar echt allemaal gedaan, hoe heb ik mezelf hier doorheen geloodst (lees: wandelen, rennen, struikelen en vechten) en hoe gaat komende tijd voor mij eruit zien?

De kracht van een goede naam

Het begon met het bedenken van een bedrijfsnaam en al vrij snel kwam ik met Juffrouw Sollicitatie. Vroeger was mijn droom altijd om juf te worden en ik vond deze naam wel passen bij mijn algemene beeld van wat er nodig is in de wereld van solliciteren in combinatie met een stukje humor sarcasme. Al gauw merkte ik dat werkelijk niemand deze naam bij vond passen: te streng, te belerend en totaal niet op één lijn met energie en positieve instelling. Niet dat ik me daar iets van aantrek, want ik doe toch altijd wat ik zelf wil. Ik luister wel naar anderen, maar pas tot het kwartje bij mezelf valt, doe ik werkelijk niks concreets mee. Dus ik begon met Juffrouw Sollicitatie, het ontwerpen van het logo en het opzetten van mijn website en wat bleek: het kwartje viel direct. En met het vallen van dit kwartje, kwam direct de naam die wél volledig bij mij past én de juiste associatie oproept: Hello Cin in Carrière!

Leermomentje, inzicht of eyeopener?Glimlach cin in carriere

Een goede naam doet glimlachen en een glimlach past bij mij, mijn manier van benaderen en mijn manier van leven. Mijn bedrijfsnaam is de glimlach van mijn bedrijf. Wat ik over mezelf heb geleerd: ik luister heel goed naar anderen en doe hier ook echt iets mee, maar pas op het moment dat ik er klaar voor ben en er daadwerkelijk de toegevoegde waarde van inzie. Het mooie hiervan vind ik dat alles wat ik doe, volledig gebaseerd is op mijn eigen normen en waarden, op mijn eigen inzichten en ideeën en het blijkt dat ik volledig vertrouwen in mezelf heb. Een klein nadeeltje: anderen kunnen me weleens eigenwijs vinden…!

Het schrijven publiceren van mijn eerste blog

Het schrijven van mijn eerste blog was niet zo moeilijk. Heerlijk vind ik dat, om te schrijven. Ik heb vanaf jongs af aan in dagboeken geschreven, verhalen geschreven, boeken proberen te schrijven en honderden kladblokken gekocht om nog niet voor de helft vol te schrijven (hoe heerlijk om weer in een nieuw mooi schrift te beginnen). Dus het schrijven van een blog was helemaal niet zo moeilijk, maar het publiceren…. dat was moeilijk! Iemand zei tegen mij: “Cin, zet hem gewoon online.” En zo simpel is het ook, maar ondertussen zit er toch een psychisch addertje onder het gras: Wat als ik kritiek krijg, als niemand het leuk vindt, als het slecht geschreven is, als niemand reageert….. Onzin natuurlijk, want niet iedereen kan je leuk en goed vinden. Dus na lang wikken en wegen, heb ik op 24 juli 2014 mijn eerste blog gepubliceerd. Wat een heerlijk gevoel! De spanning was eraf en ik kon gaan! En vanuit mijn eerste blog, kwam ook mijn Facebook, website, mijn e-book en inspiratie voor meer van de grond.

Leermomentje, inzicht of eyeopener?

Doen is heel makkelijk, maar echt doen is heel moeilijk. Soms hik je tegen barrières op die alleen jijzelf kunt overwinnen. Hoe? Dan toch maar door gewoon te doen. En vooral feedback te omarmen (dank je lieve ouders, voor het zijn van mijn spellingscontrole!), hulp te vragen (dank je broertje en Martijn voor mijn website), complimenten te krijgen (ik heb zulke lieve vriendinnetjes!) en iemand te hebben die volledig in je gelooft (m’n liefste!).

Eerste blog Cin in Carriere

De allermooiste reizen

En met het creëren van mijn eerste eigen bedrijf, kwam daar ook de vrijheid om de hoek kijken. De vrijheid om te werken waar en wanneer ik wil, met andere woorden: Hello World! Twee maanden alleen naar Bali stond gelijk aan super veel inspiratie, mooie mensen ontmoeten, elke dag m’n favoriete bezigheden kunnen doen (koffie drinken, lezen en zwemmen in de zee) en veel alleen zijn en ontdekken. Elke dag had ik mooie inzichten, over mezelf, mijn bedrijf, mijn leven en mijn toekomst. Uiteraard zaten hier ook lastige momenten tussen, ik miste mijn vriend enorm (die op dat moment in Amerika woonde) en moest echt alles zélf uitzoeken en doen, maar ook dit heeft eraan bijgedragen dat ik nog steeds een warm hart krijg als ik hieraan terugdenk.

Cindy cin in carriere reizenEn toen was ik nog geen drie weken thuis en ben ik weer (met een hele leuke freelance klus erbij) naar Amerika vertrokken voor 1,5 maand en daarna weer voor een maand. Het land wat volledig tegenovergesteld is van Bali en waar ik enorm hard moest knokken voor mijn inspiratie. Misschien kwam het ook doordat ik eindelijk weer herenigd was met mijn lief en mijn aandacht ergens anders heen ging. Hier heb ik voor mijn gevoel echt m’n best moeten doen om verder te komen met Cin in Carrière, terwijl ik hier mijn hele cursus Sollicitatie Happiness Cursus heb ontwikkeld… hoe je gevoel je soms voor de gek kan houden dus!

Leermomentje, inzicht of eyeopener?

Pfff… ik heb zo ontzettend veel geleerd in deze periode, maar wat me echt is bijgebleven is dat ik heel goed alleen op een scooter kan rijden in Bali, dat Amerika het mooiste land is wat ik ooit heb gezien (totaal onverwacht) en dat elke stap een vooruitgang is, hoe klein soms ook.

Mijn eerste omzet

En dan is daar ook het moment, dat je omzet moet gaan maken, omdat je een bedrijf bent. Voor mij is het belangrijk dat je mij eerst kent voordat je met mij gaat werken, ik geloof namelijk heilig in de klik tussen mensen. En dus besloot ik om via gratis online trainingen mijn Happiness Cursus aan te bieden. De eerste training was gepland en ik verwachtte zo’n 20 deelnemers en ik hoopte op 1 of 2 verkopen….. Wat bleek: 80 deelnemers en 17 cursussen verkocht! Wat een gevoel, heerlijk! En dit was niet eenmalig, dit gaat maar door!

Leermomentje, inzicht of eyeopener?

Vooral door bij je eigen geloof te blijven en niet te luisteren naar mensen die dit geloof niet delen, kun je enorm veel bereiken. Blijf dus altijd dicht bij jezelf en ga door met datgene waarin jij gelooft!

Hulp bij solliciteren

Het jaar vorderde…

En zo ging het jaar verder. Vanaf maart ben ik weer gesetteld in Nederland en heb ik me elke dag kunnen focussen op Cin in Carrière. En na een maandje begonnen de moeilijkheden van je eigen bedrijf echt zichtbaar te worden: wakker worden en jezelf motiveren, elke dag alleen werken, niet echt weten hoe je verder gaat vanuit een hele goede basis, veel afleiding vinden in andere dingen, geen inspiratie, je omzetten blijven verhogen want een vast salaris is er niet elke maand… lastig, vermoeiend en soms ook niet leuk. Maar als je dan weer naar je eigen kleine overwinningen kijkt, nieuwe samenwerkingen start, nieuwe blogs schrijft, inspiratie vind in een klein hoekje, je omzet blijvend vergroot en alleen maar mooie feedback krijg, dan weet je toch waar je het voor doet!

Leermomentje, inzicht of eyeopener?

Je eigen bedrijf en werken waar en wanneer jij wilt klinkt ideaal, maar collega’s, een vast salaris, structuur en elke dag kunnen lachen zijn ook wel heel fijn!

En nu jaar 2 in!

Deze week is het begonnen, mijn tweede jaar Cin in Carrière. Hoe ga ik nu verder, wat zijn de plannen en hoe blijf ik mezelf, mijn members én Cin in Carrière ontwikkelen? Heel simpel: gewoon doen! Ik blijf schrijven, blijf samenwerkingen aangaan, blijf trainingen geven, blijf mensen coachen en blijf lachen. Ik heb geen vast plan, ik ga vooral heel veel lezen, heel sporten en heel ademhalen. En als ik al die yogi’s mag geloven (mijn nieuwe leesonderwerpen), dan komt het vanzelf goed.

cin in carriere

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen