Inspirerende interviews #6 met dromenvolger Vivianne Kroone
14 november 2014 
3 min. leestijd

Inspirerende interviews #6 met dromenvolger Vivianne Kroone

Inspirerende interviews #6, vandaag met Vivianne Kroone. Een enthousiaste dame die haar hart volgt, bezig is met het opzetten van haar eigen onderneming (slimmerwerkenuniversiteit.nl) en niet alleen haar dromen volgt, maar ze ook daadwerkelijk waarmaakt. Een positieve instelling brengt je ver, zoals ze zelf aangeeft en ze neemt het heft in eigen handen. Lees hier hoe zij er voor zorgt dat ze alles uit haar leven en carrière haalt en voor haar eigen geluk zorgt. Lees, geniet en wordt geïnspireerd!

 

Vivianne, net gestart als ondernemer, spannend?

Ja, natuurlijk spannend om voor jezelf te beginnen, in de positieve zin van het woord! Het is nieuw en ik wil het graag direct heel goed doen en grote stappen maken, maar een stukje geduld is hier wel belangrijk bij. Verder hoor ik vaak vanuit mijn omgeving: “Zooo spannend hoor en knap dat je dit durft!”. Dat is ook wel zo en ik moet dat beschouwen als een compliment, maar ik denk eerlijk gezegd dan vaak; spannend, wat nou spannend! Wat kan er mis gaan?! Dit is dé tijd om deze stap te nemen, ik heb een huis, een vaste relatie, een vaste parttime baan en nog geen kinderen. Ik neem het heft in eigen handen en ga voor een leuk leven!

“Decisions are not confusing; Doubt is” ― Ferreria

Wat heeft er voor gezorgd dat je deze stap naar het ondernemerschap hebt gezet?

De afgelopen 6 jaar heb ik als Management Assistent en later ook als Coördinator van het Secretariaat gewerkt, maar de afgelopen tijd was ik niet helemaal happy meer met mijn werk. Van mijn werkgever heb ik de kans gekregen om te gaan onderzoeken waar mijn talenten liggen. Ook heb ik de afgelopen jaren geanalyseerd op de aspecten die ik leuk vond om te doen en waar ik voldoening uit kreeg. Zo heb ik 4 jaar lang intensief stagiaires begeleid, waarbij ik het heel leuk vond om kennis over te dragen en deze stagiaires te zien groeien van scholier tot een volwaardige secretaresse die klaar is om de arbeidsmarkt op te gaan. Dit was een belangrijk inzicht binnen mijn zoektocht.

Ik kwam er vooral achter dat ik verder wilde met trainen en coachen en dat ik graag voor mijzelf wilde werken. Ik ben goed in gesprek gebleven met mijn leidinggevende en we zijn gaan zoeken naar een nieuwe passende functie. Ik geef nu aan collega’s korte en vooral praktische instructies/trainingen op ICT gebied, heb mijn contracturen terug gezet naar 24 uur en mij ingeschreven bij de KvK. Ik bouw nu aan mijn website slimmerwerkenuniversiteit.nl.

Wat drijft jou?Inspirerende interviews Happy

Mijn passie voor geven! Ik word zo blij als ik kan geven, dit maakt mij super happy. Daarnaast anderen bewust kunnen maken, kunnen helpen het leven een stukje leuker en makkelijker te maken en te stimuleren om doelen en dromen waar te maken.

Wat is tot nu toe je grootste inzicht geweest?

Perfectionisme is zowel een gave als een last/valkuil. Ik ben een enorme perfectionist en dit zorgt ervoor dat ik het beste uit mijzelf haal en altijd voor de beste kwaliteit ga. Maar het haalt ook het ‘slechte’ in mij naar boven: uitstelgedrag, dingen opnieuw doen, onzekerheid, wachten met de benodigde stap zetten en dan gestrest raken… Tegenwoordig heb ik een nieuwe motto die ik steeds vaker tegen mezelf zeg: Goed is goed genoeg. Dit helpt mij enorm!

Wat is je ultieme droom?

Ik heb niet één ultieme droom. Ik vind het heerlijk om te dromen en ik heb er een heel aantal. Vele zijn ook al uitgekomen, positief denken brengt je ver ;). In mijn privéleven wil ik gelukkig zijn met mijzelf, met volle teugen kunnen genieten van het leven in het hier en nu en samen met mijn partner dromen waarmaken en reizen, veel van de wereld zien. Qua werk wil ik graag een succesvol bedrijf hebben, wat voor mij inhoudt dat ik kan werken met wie ik wil, wanneer ik dat wil en waar ik wil!

Inspirerende interviews, blijf dromen

Vivianne, ook jij bedankt voor je mooie verhaal!

En heel veel succes met slimmerwerkenuniversiteit.nl en het volgen en waarmaken van al je dromen. Blijf in jezelf geloven, ga voor het beste terwijl je stappen aan het zetten bent en blijf je positieve jij!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen