Inspirerende interviews #8 met Bas van Keken!
06 januari 2015 
3 min. leestijd

Inspirerende interviews #8 met Bas van Keken!

Inspirerende interviews #8, vandaag weer eens met een man! Personeels- en salarisadministrateur Bas van Keken. Een vrolijke, sportieve en avontuurlijke jongeman, die continu in opleiding is. Wat doet hij precies, waar ziet hij zichzelf over 5 jaar en wat is hem het meeste bijgebleven in zijn carrière? Lees in dit interview hoe Bas zichzelf op een krachtige manier uitdrukt en precies voor ogen heeft hoe hij zijn carrière wilt vormgeven. En niet alleen wilt vormgeven, maar hier ook daadwerkelijk mee bezig is. Lees en wordt geïnspireerd!

Bas, hoe omschrijf jij jezelf?

Ik ben assertief, joviaal, stipt, kritisch, analytisch, makkelijk te benaderen en prettig gestoord.

Wat betekent jouw baan voor je?

Inspirerende interviewsMijn baan stelt mij in staat collega’s te ondersteunen in het doen van hun werk. Een ondersteunende rol in een organisatie (staffunctie) is iets wat ik altijd heb gewild. Ik voel mij verantwoordelijk, aangezien veel medewerkers afhankelijk zijn van mijn diensten en niet voor een alternatief kunnen kiezen. Ik ben blij dat mijn werk in de personeels- en salarisadministratie bij een groot bedrijf de mogelijkheid geeft om gevarieerde werkzaamheden te doen. Het bijdragen aan verbeteringen of het werken in projecten die verstrekkende gevolgen hebben voelt als een eer. Collega’s zijn mijn interne klanten, als deze tevreden of goed geholpen zijn is mijn missie geslaagd.

Wat is jouw mooiste herinnering, carrière gerelateerd?

Een medewerker voelde zich niet begrepen en aan de telefoon was gezegd dat hij er geen verstand van had. Ik heb hem uitgenodigd voor een gesprek en zijn vragen waren juist zo goed en bruikbaar dat na wat rekenwerk voor 4000 collega’s het salaris moest worden herrekend. Het heeft mij geleerd dat persoonlijke aandacht goed is en samenwerking onmisbaar.

Je bent continue in opleiding, wat betekent studeren / ontwikkeling voor jou?

Een baan moet voor mij een ontdekkingstocht zijn. Op de werkvloer leerde ik in het begin heel veel bij. Mijn opleiding hielp om alles in het juiste perspectief te plaatsen en biedt nog meer dan het werk zelf. Op deze manier behoud ik een beetje de helicopterview.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Inspirerende interviewsOver 5 jaar zou ik graag bezig zijn met tactisch of strategisch HR-management. Dit houdt in dat ik meer aan personeelsplanning zou willen doen en een adviserende rol wil vervullen op het gebied van beoordelings- en beloningsbeleid, kennismanagement, werving & selectie en loopbaanbeleid. Daarbij heb je te maken met veel actoren: medewerkers, management, ondernemingsraad, financiën, marketing en (arbeidsmarkt)communicatie. Deze actoren zijn het meest aanwezig in grote bedrijven. In kleinere bedrijven zou dit meer een verzamelfunctie worden. Persoonlijk werk ik liever bij een groot bedrijf, maar zou wel eens van sector willen veranderen.

Wat is het meest waardevolle advies dat je ooit hebt gekregen?

Vermijd assumpties zo veel mogelijk. Dit advies heb ik gekregen van een opleider. Hij controleerde de opgaven terwijl je er aan werkte. De meeste fouten werden gemaakt omdat mensen gewend zijn dat als ze iets niet weten toch iets proberen te verzinnen. Dit kan in mijn vakgebied niet. Het is geloofwaardiger en secuurder om te zeggen dat je het niet weet en het uit te gaan zoeken.

Je hebt ook een tijdje gereisd, wat heeft dit voor een invloed op jouw ontwikkeling gehad?

Reizen betekent aanpassen aan nieuwe situaties. Momenteel werk ik in de detachering, met flexplekken en recentelijk in een nieuw kantoor. Dit betekent ook veel nieuwe indrukken. Persoonlijk heb ik beter leren relativeren en ben gevarieerder gaan eten.

Inspirerende interviews

Nog een mooie inspirerende quote die je wilt delen?

Geen quote wel een stripje:

Inspirerende interviews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bas, super bedankt voor je inzichten en het delen van je ambities!

Zoals we merken, we hebben een expert onder ons! Heb jij een vraag, opmerking of compliment voor Bas, laat het hieronder weten en dan komen we er uiteraard op terug!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen