Inspirerende interviews #9 met Priscilla den Ouden!
24 februari 2015 
5 min. leestijd

Inspirerende interviews #9 met Priscilla den Ouden!

Inspirerende interviews #9, vandaag met een dame die enorm veel potentie heeft, enorme stappen heeft gezet afgelopen jaar, haar intelligentie op peil houdt door te puzzelen en haar geluk vindt in o.a. eetfeestjes geven… Priscilla den Ouden dames en heren! Wie is deze ambitieuze dame, waar droomde zij vroeger van en waar droomt ze nu van, en hoe houdt zij zichzelf in beweging? Ik kan alvast verklappen dat ze in ieder geval áltijd bezig is en dat ze goed weet hoe ze ergens moet komen! Lees, geniet en wordt geïnspireerd!

Priscilla, hoe mogen we jou leren kennen?

Ik ben Priscilla, 26 jaar en woon en werk in Amsterdam. Ik heb een prachtig appartement samen met mijn vriend aan het Westerpark, en een grote passie voor eten en drinken. Samen koken en eetfeestjes geven. Ik ben iemand die houdt van bezig zijn, werken, uitgaan, uiteten, gezelligheid met vrienden/familie en reizen. Ik ben geboren in Noord-Holland en ben ook wel iemand die erg van het Nederlandse houdt. De gezelligheid, het klimaat, de kust en fietsen! Daarnaast vind ik het heerlijk om mensen te kijken, op een terrasje of op de fiets in de stad. En heb ik een passie voor muziek. Ik speel saxofoon, helaas door mijn drukke schema heb ik er al een tijd niet meer op gespeeld. Hij staat nu mooi te wezen in mijn huis.

Zoals ik zei, een dame die altijd bezig is!

Wat zouden jouw vrienden hieraan toevoegen denk je?

Mijn vrienden omschrijven mij als open en eerlijk. Iemand bij wie ze hun verhaal kwijt kunnen en een eerlijk antwoord krijgen op vragen die ze stellen. Ook word ik beschreven als welwillend, ik ben overal voor in. Zeker nieuwe dingen zijn altijd leuk. Iemand waarop je kunt bouwen en die trouw is. Ambitieus, gedreven en een goede gesprekspartner Vrienden die erg dicht bij me staan hoor ik me wel altijd waarschuwen dat ik eens wat rustiger aan moet doen, meer tijd voor mezelf nemen.

Dat zijn mooie woorden van je vrienden en ook eerlijk in advies!

En je collega’s?

Ik denk dat mijn collega’s mij zullen omschrijven als een harde werker, hart voor het vak en collega’s. Ik denk dat het woord perfectionist ook nog wel eens genoemd zou kunnen worden. Ik wil altijd graag dat dingen kloppen, zelfs beetje richting het neurotische (alle peper & zout vaatjes op dezelfde manier). Streng maar oprecht, altijd verschillende kanten proberen te bekijken. Kritisch naar mezelf en anderen.

Je bent Bedrijfsleider / General Manager bij Restaurant In de Waag in Amsterdam, op je 26ste…

Ja, in 2013 heb ik het besluit genomen om te wisselen van het hotelwezen naar Restaurant wezen. Ik heb altijd gedacht dat het hotelwezen mijn toekomst was. Toch heb ik besloten te wisselen en ben ik ik bij In de Waag terecht gekomen. Hier werd vanaf het begin al mijn kunnen direct gewaardeerd en heb ik binnen een jaar tot 2 keer aan toe promotie gekregen.

Het gevoel dat men in je gelooft en dat je echt kan laten zien wat je in huis hebt, dat is een geweldig gevoel.

Daarnaast vind ik het heerlijk dat ik nu anderen ook de kans kan geven om te groeien. Een team om me heen creëren van mensen waar ik potentie in zie. Bijvoorbeeld één van mijn leerlingen wordt nu supervisor, iemand die mij dagelijks gaat ondersteunen om een nog beter product/service neer te zetten.

Je vertelt dat je bewust de keuze hebt gemaakt om te switchen van hotel naar restaurant?

Ja, tijdens mijn vakantie in Azië besloot ik dat ik iets anders wilde. Ik ben iemand die erg ambitieus is, plannen uit wil werken en verbetering wil bewerkstellen. Iets dat ik niet goed kon uiten in mijn voormalige baan. Eenmaal terug in Nederland ben ik langzaam gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. Na één sollicitatie te hebben gestuurd werd ik aangenomen. Opeens begon daar een nieuw avontuur. Ik kon hier weer opnieuw beginnen en ben hier ook blanco ingegaan. Even zonder toekomstplannen in mijn hoofd te hebben, gewoon mijn werk doen, op mijn manier. Doordat er geen druk op zat heb ik op een hele relaxte manier mijzelf kunnen ontwikkelen binnen dit bedrijf. Ik denk dat dit ervoor gezorgd heeft, dat ik nu zit waar ik zit.

Wat is jouw grootste inzicht geweest uit deze periode?

Ik heb vooral veel geleerd over andere aspecten van het vak. Er komt zoveel meer bij kijken dan het bedienen van gasten en gastvrij zijn. Wanneer je een heel team/bedrijf onder je hebt ben je opeens met zoveel meer andere dingen bezig en merk je dat je verantwoordelijkheid enorm gestegen is. Al die 50 mensen moeten ook hun huur betalen.

Is dit iets waar je altijd van hebt gedroomd?

Toen ik 8 was tekende ik al een hotel met mijzelf op het dak. Ik dacht altijd dat dit mijn toekomst zou worden. Ik heb de Hotelschool gedaan in Leeuwarden, een studie waar ik nooit spijt van heb gehad. Daarna ben ik ook direct de hotelwereld in gegaan. Na een paar jaar besefte ik dat dit toch niet de plek is voor iemand als ik, iemand die snel dingen geregeld en verbeterd wil zien. Nu als Bedrijfsleider / General Manager weet ik dat dit mijn droombaan is. Wel besef ik dat het een baan is die ik niet mijn hele leven zou kunnen doen. Uiteindelijk zal ik dus weer een nieuwe passie moeten gaan vinden, maar voor nu, met de levensstijl die ik nu heb, kan ik me geen betere baan voorstellen. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk en heb ik een team onder me staan waar ik erg trots op ben. En dat ik daar dan een steentje aan bij mag dragen maakt mij erg trots.

Welk advies uit je jeugd is jou echt bijgebleven?

Mijn moeder zei vroeger altijd dat het maken van puzzels mij slimmer maakt en dit is er eerlijk gezegd altijd een beetje in blijven hangen. In mijn vrije tijd maak ik vaak sudoku’s en kruiswoordpuzzels!

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Reizen, de wereld zien. Ik en mijn vriend proberen elk jaar een grote reis te maken. Elk jaar een nieuw stukje wereld ontdekken, het eten en drinken van de lokale producten/delicatessen. Het liefste doe ik dit op de meest basic manier, zodat ik het land op zijn puurste manier kan ontdekken. Afgelopen jaar zijn we naar Tanzania geweest, waar we ons hebben overgegeven aan de prachtige natuur en het dierenleven. Ik heb ruim een jaar in Maleisië gewoond, ook een plek die voor altijd in mijn hart zal zitten. Wij hebben ook onze eigen wereldkaart aan de muur zo een hele grote met vlaggetjes van waar we geweest zijn en plekken waar we nog heen willen. Onze droom muur!

Welk advies zou je ons willen meegeven?

Wacht niet af, je hebt je eigen lot in handen. Mensen kunnen je van alles beloven, maar alleen jij kan dingen waarmaken. Soms moet je een stap zetten zoals het opzeggen van een vaste baan of verhuizen naar het buitenland. Dingen die erg eng zijn, maar waar je zoveel van jezelf kan leren. Jezelf opnieuw ontdekken en bedenken wat het echt is dat je wil doen. Ik raad ook iedereen aan om een buitenland avontuur aan te gaan!

Wat een prachtig inzichten, energie en dromen!

Priscilla, super bedankt voor het delen van jouw verhaal en keep up the good work!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen