2015! Een nieuw carrièrejaar, met nieuwe kansen en mogelijkheden!
03 januari 2015 
2 min. leestijd

2015! Een nieuw carrièrejaar, met nieuwe kansen en mogelijkheden!

Het nieuwe jaar is net gestart: Happy New Career Year!! Op naar een jaar vol nieuwe uitdagingen, mooie kansen, leuke mogelijkheden en heel veel liefde en geluk! Na een paar heerlijke dagen vakantie en roadtrippen door Amerika, ben ik toe om weer heerlijk aan het werk te gaan. Ik zit vol inspiratie, mijn energielevel is sky high en ik heb vooral heel veel zin in wat 2015 gaat brengen! Jij ook? Laatst las ik een mooie quote van de oma van een dame die ik volg en ik vond eerlijk gezegd dat deze quote, met een kleine aanpassing, heel goed aansluit op een nieuw carrièrejaar. Dus ik ga vandaag deze quote met je delen:

“Het gaat er niet om wat je carrière voornemens zijn tussen kerst en oud & nieuw,
Het gaat erom wat je daadwerkelijk realiseert tussen oud & nieuw en kerst”

Jouw carrière voornemens

Hoe vaak maken we namelijk voornemens, zorgen we ervoor dat we hier de eerste, misschien nog de tweede van januari, vol voor gaan…. en dan laten we ze versloffen. Niet zo gek natuurlijk, want:

1. Een persoon kan niet veel verandering tegelijk aan

En dus zorg je ervoor dat je met al deze nieuwe en goede voornemens, jezelf tegen het harnas in jaagt. En kun je eigenlijk nu al voorspellen dat er niks van je goede voornemens terecht komt. Maar niet getreurd en direct depri worden, want er zijn oplossingen!

2. Willen we wel echt dat deze voornemens werkelijkheid worden?

Als jij je voornemens maakt, of het nou gaat om meer sporten, gezonder eten, een nieuwe baan zoeken of wat dan ook… vraag dan bij jezelf af in hoeverre je ECHT wilt dat deze voornemers ook realiteit worden. Scheelt je een hoop teleurstelling als je van te voren al eerlijk naar jezelf kunt zijn over deze voornemens.

Dus geen carrière voornemens maken?

Zoals in de quote ook wordt gezegd, het maakt niet zoveel uit wat je voornemens zijn tussen kerst en oud & nieuw, het gaat er echt om wat je tussen oud & kerst doet, waarmaakt en voor jezelf bepaald. Dan heb je namelijk een heel jaar om stap voor stap te bepalen, te bekijken en uit te voeren waar jij denkt gelukkig van te worden. Hierdoor wordt het niet zo’n ‘big thing’ en krijg je hoogst waarschijnlijk meer voor elkaar dan wanneer je al je voornemens op een stapel gooit en jezelf aan het einde van het jaar hier weer mee confronteert.

En dus is dat mijn enige voornemen die ik dit jaar tussen kerst en oud & nieuw heb gemaakt: ik maak geen voornemens in twee weken, maar zorg gedurende heel 2015 dat ik mezelf blijf stimuleren, motiveren en inspireren om te groeien, om uitdaging te blijven vinden, om te ontwikkelen en om vooral heel veel plezier te maken. That’s it.

Mijn voornemen voor 3 januari 2015

En omdat ik gedurende het hele jaar voornemens mag maken die ik ook daadwerkelijk wil gaan uitvoeren, hierbij mijn eerste voornemen van 3 januari: Al mijn blogberichten specifieker maken gericht op carrière!

Carrière Happiness

Ps. Benieuwd waar ik mijn quote van af heb geleid?

Naar aanleiding van iedereen die ‘zeurt’ dat de decembermaanden dikmakers zijn, zei de oma van Miss Natural het volgende:

"Het maakt niet uit wat je eet tussen kerst & oud nieuw, 
 het gaat erom wat je eet tussen oud & nieuw en kerst!"

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen