Word jij gelukkig van je carrière en werk? Ken jij carrière happiness?
22 november 2014 
4 min. leestijd

Word jij gelukkig van je carrière en werk? Ken jij carrière happiness?

Als ik door Amsterdam fiets en ik zie iemand rennen voor de tram en hij of zij haalt hem, dan voel ik een enorm geluksgevoel. Als het heel hard regent, ik word zeiknat en ik fiets naar huis, dan kan ik al blij worden en uitkijken naar die warme douche en met een dekentje op de bank. Als ik met vriendinnen aan mijn keukentafel zit, lekker heb gegeten en goede gesprekken voer, dan ben ik warm van binnen en gelukkig. Als ik een goed boek lees, ook dan ben ik ultiem gelukkig. Een echt lekkere koffie. Leuke dingen doen. Reizen. Trots zijn op mezelf. Het weer. En dit is nog maar een klein aantal van de dingen waar ik gelukkig van wordt. Maar tot voor kort hoorde in dit rijtje niets thuis wat met werk te maken had…

Solliciteren als hobby

Mijn omgeving grapte vaak over mij, eigenlijk al vanaf het moment dat ik was afgestudeerd, dat solliciteren mijn hobby was. Ik hield het nergens langer dan ruim een jaar vol en vaak was ik zelfs binnen een maand alweer op zoek naar interessante vacatures. Niet omdat ik perse weer weg wilde, maar gewoon omdat ik het leuk vond. Schrijven is één van de dingen waar ik echt gelukkig van wordt en in plaats dat ik me stortte op het schrijven van een boek, stortte ik me op het schrijven van sollicitaties. Ik was er al goed in, maar ik werd met de brief en met de uitnodiging beter, beter en beter. Afwijzingen kwamen nagenoeg niet voor en mijn hobby werd uitgebreid naar versie 2.0.

Solliciteren 2.0

Het voeren van een sollicitatiegesprek was namelijk een logisch gevolg op het schrijven van sollicitatiebrieven. Wat vond ik dat leuk en wat haalde ik hier voldoening uit. Ik deed het puur om het solliciteren, om mezelf beter te maken in eigenlijk alles wat met solliciteren te maken had en om mijn kansen hoog te houden op iets beters. Want dat er altijd iets beters was dan het bedrijf waar ik op dat moment werkte, daar was ik van overtuigd.

Solliciteren als hobby

En dit heb ik ruim 6 jaar volgehouden en mezelf als een ware sollicitatiespecialist neergezet. De verhalen over jobhoppen? Ik hoorde ze aan en lachte erom. Al deze ervaringen maakte mij alleen maar sterker als persoon, in mijn kennis en mijn ervaring. En hoe kon ik zeggen wat mijn droombaan was als ik maar bij 1 werkgever had gewerkt? Jobhoppen, en deze mening heb ik nog steeds, is alleen maar positief.

Mijn carrière inzicht

Carrière Happiness inzichtEn toen kwam opeens dat moment. Dat moment dat ik bij mezelf dacht: Ja… dat solliciteren is allemaal wel leuk en aardig en ik kan het zien als een weg naar mijn droombaan. Maar als ik bij geen één werkgever mijn geluk kan vinden, dan kan ik blijven solliciteren tot aan mijn pensioen. Dus wellicht is er een andere weg te bewandelen? Een weg waarin ik bij mezelf naga wat een baan voor mij ideaal maakt, in wat voor een omgeving ik wil werken en waar ik mijn geluk uithaal. Hoewel ik totaal niet zo ben dat ik externe factoren snel de schuld geef van gebeurtenissen of gevoelens, heb ik eigenlijk met het solliciteren niets anders gedaan. Door continue op zoek te gaan naar die ideale baan en te blijven solliciteren, ben ik niet bij mezelf nagegaan wat IK er aan kan doen om mijn droombaan te creëren. Want misschien is die droombaan wel gewoon een hele normale baan waarin jezelf de omstandigheden zo creëert dat het jouw droombaan wordt.

Carrière Happiness

En vandaar dat ik mezelf in de afgelopen jaren ben gaan richten op mijn eigen innerlijke krachten. Wat is nou datgene dat mij gelukkig maakt. Wat zorgt ervoor dat ik elke dag met een big smile mijn bed uitspring en hoe zorg ik ervoor dat mijn werk wél in het rijtje komt te staan van mijn geluksmomentjes. Want het is toch echt zonde dat ik en met mij zo ontzettend veel personen, gewoon maar iets doen waar ontzettend veel tijd naar toe gaat, zonder er écht gelukkig van te worden?

Dus heb ik besloten om het heft in eigen hand te nemen en zelf voor mijn carrière happiness te zorgen. En omdat ik graag in een wereld leef waarin geluk een grote rol speelt, wil ik dit niet alleen voor mezelf houden. Vandaar dat ik ook met jou samen ervoor wil zorgen dat JIJ carrière happiness gaat ervaren. Zo snel mogelijk!

De aspecten om Carrière Happiness te ontwikkelen:

  • Ontdek je eigen Carrière Sweet Spot
  • Het leren kennen én gebruiken van je innerlijke krachten, jouw vuur en vermogen om te doen
  • Not a chance, but a change. Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor je eigen geluk
  • Het durven en kunnen maken van de juiste keuzes, zowel carrièregericht als als voor jou als persoon
  • Wat zegt je hart, in plaats van je hoofd
  • Het onderscheid tussen je gedachtes en je gedachtes

Mijn Carrière Happiness overtuiging

Als jij weet waar je gelukkig van wordt, als jij de juiste keuzes vanuit je innerlijke krachten durft te maken en als je naar jezelf blijft luisteren, dan ben ik ervan overtuigd dat jouw carrière, inclusief de successen, zullen volgen. Mijn overtuiging is inside out, vanuit jezelf en je eigen krachten ontwikkelen en groeien binnen je geluk én carrière.

Carrière Happiness

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen