Het eerste inspirerende interview met... mezelf!
01 oktober 2014 
6 min. leestijd

Het eerste inspirerende interview met... mezelf!

Een inspirerend interview met mezelf, dat is leuk! Zodat jij me wat beter kan leren kennen in zowel mijn ambities als in mezelf als persoon. Hoe sta ik in het leven, waar droom ik van, wat zijn mijn ontwikkelpunten en mijn meeste waardevolle inzichten. Op het moment van schrijven zit ik op Bali, met een lemonade die smaakt naar een Mojito en een fan op me gericht (nodig, want het is warm!). Waarom Bali? Omdat ik mezelf graag wil onderdompelen in rust, inspiratie en mijn innerlijke krachten benutten om Cin in Carrière een heerlijke boost te geven.

En natuurlijk ook omdat ik de herfst in Nederland wil vermijden, het geluk heb dat ik komend jaar financieel onafhankelijk ben, het heerlijk vind om elke dag aan de zee te zitten en interessante nieuwe mensen en culturen te leren kennen. Dus dat! Voordat ik alles al verklap, leer mij kennen door middel van dit interview en heb je vragen, opmerkingen, tips en / of suggesties, laat het me weten onder dit interview via een reactie.

Wie ben ik?

Geluksdag

Ik ben Cindy Stechweij, 27 jaar, geboren op vrijdag de 13e (en mijn vader ook, hoe bizar!), een spring-in-het-veld, energiek en positief, eigenwijs en ongeduldig, extrovert en toch graag op mezelf. Ik ben vaak vrolijk, hou van impulsiviteit en toch structuur en ik ben gek op een café latte (1 per dag, geen uitzonderingen!) Een koffie is voor mij een moment van rust en ontspanning, maar ook een lifestyle en een stadsgevoel. Je merkt, te veel Sex and the City gekeken in mijn jongere jaren 😉

Verder hou ik van sporten, gezond eten en reizen. Ik heb een half jaar op Bonaire gewoond, samen met mijn vriend een half jaar door Azië gereisd, met een vriendin een maand door Maleisië, ik zit momenteel twee maanden op Bali en de rest van het jaar zit ik veel in Amerika. Op mijn 17e ben ik begonnen met de studie Hogere Hotelschool en heb deze netjes binnen 4 jaar afgerond. Daarna is mijn carrière in een versnelling terecht gekomen en ben ik mijn specialisaties gaan ontwikkelen binnen de arbeidsmarkt en de sales. Dit heb ik de afgelopen 6 jaar met veel plezier gedaan, totdat het afgelopen juli tijd was om voor mezelf te beginnen. Volgens mij had ik nog niet verteld dat ik nogal eigenwijs ben en de meeste bazen ook, dus dat is nooit een hele goede combinatie geweest. Dus daarom eigen baas, eigen verantwoordelijkheden, eigen werktijden, eigen werkruimtes (zoals ik zei, met een lemonade in Bali) en vooral mijn eigen inzichten, fouten en ervaringen: heerlijk!

Lachen

En wat zouden je vrienden hiervan zeggen?

Vrolijk en energiek klopt zeker, ook wel een beetje irritant soms, grappenmaker, spontaan en een beetje gek. Oh ja, en ik lach te hard! 😉

Laatste boek dat ik heb gelezen

Het laatste boek dat ik uit heb gelezen was Happy for no Reason, aangeraden door mijn oud-collega en zeer waardevolle kennis Marieke Wijma (zij is ook één van de geïnterviewde). Zij had dit boek gevonden in een hostel ergens in Thailand, inclusief aantekeningen en post-its van de vorige lezer. Anyway, we hadden het over het spirituele, je innerlijke krachten en het geluksgevoel en dit is precies waar dit boek over gaat. Hoe je niet een aantal geluksmomentjes per dag (week, maand) hebt, maar dit altijd (zonder reden) kunt voelen. En deze mocht ik lenen. Heerlijk zo’n boek met een geschiedenis en nog super interessant ook. Het boek dat ik nu aan het lezen ben, is meer van de komische kant inclusief ontzettend veel waardevolle inzichten: How to succeed in business without a penis. A what? Yes, a penis. Dit boek heb ik gekregen voor mijn verjaardag van Tonny Loorbach, ondernemer van de Internet Marketing Universiteit. Ik ben er nog steeds niet achter vanuit welke gedachtegang hij mij dit boek heeft gegeven… waarschijnlijk omdat ik geen penis heb 😉 Een redelijk feministisch boek, waar ik eerlijk gezegd niet zo van hou, omdat ik mezelf niet ondergewaardeerd voel, maar het is geschreven vanuit humor en dat is waar ik nou juist wel weer van hou. En ik moet (helaas, maar waar) eerlijk bekennen dat ik redelijk veel punten herken in mijn carrière en het gedrag van mannen…

Waar praat ik graag over?

boeken lezenDeze vraag heb ik er stiekem tussen geplakt (wel zo handig dus als je jezelf interviewt). Ik vind het heerlijk om over boeken te praten. Ik kan bladzijdes volschrijven en uren praten over boeken, de inzichten, de personen, gevoelens etc. En nee, ik ben (nog) niet lid van een boekenclub. Maar heb jij een leuk, interessant, waardevol boek, en wil je deze met mij bespreken, laat het me onder aan dit blog vooral weten! En ik hou overal van, van literatuur, tot zelf ontwikkeling, tot biografieën. Zo heb ik een novel gelezen over de geschiedenis van Dracula (ja, lach maar, maar het was echt interessant) en de biografie van Ayaan Hirsi Ali, wat ik net zo interessant vind. Een echte boekennerd dus, iets waar ik ook nog eens trots op ben. Het schijnt ook zo te zijn dat mensen die al vanaf jongs af aan lezen, een hogere EQ ontwikkeling hebben omdat je je leert in te leven in andermans levens. Zoals ik al zei, ik kan uren praten over boeken!

Mijn mooiste inzicht

Je hebt 26.000 keer per dag de kans om je eigen geluksgevoel te vergroten. Hoe? Heel simpel, door te ademen. In deze wereld waarin we leven draait het om multitasken, snelheid en altijd bezig zijn. Hierdoor is onze ademhaling oppervlakkiger geworden en vergeten we eigenlijk altijd om diep adem te halen. Het normale oppervlakkige ademhalen houdt je in leven, terwijl het diepe vanuit je buik ademhalen ervoor zorgt dat je cellen worden gereinigd en de gelukschemicaliën door je lichaam gaan stromen. Probeer het maar eens! En the universe is there to support you! Lees hier mijn blog over wat ik hiermee bedoel.

Mijn droombaan

Die heb ik momenteel! Cin in Carrière heel succesvol maken door veel te schrijven, waar ik enorm van hou. Veel boeken te mogen lezen die mij enorm inspireren en die aansluiten op mijn ambitie om carrière te maken vanuit je innerlijke krachten in plaats van externe factoren (geld verdienen, status, macht). En heel veel trainingen mogen geven aan personen die willen groeien en ontwikkelen als persoon zijnde, die positief in het leven staan en hun energie op de juiste manier willen benutten. Ik ben ervan overtuigd dat als je dit goed doet en hier bewust mee bezig bent, dat je vanzelf vindt waar je gelukkig van wordt en hier een carrière in gaat maken.

Ontwikkelen door te doen

In welke gat kan ik enorm hard vallen?

Valkuilen heeft iedereen, en ik dus ook (helaas). Al hoewel, dat helaas is niet helemaal waar. We leren namelijk het meeste van onze fouten en de risico’s die we nemen. En dat is dus direct een van mijn grootste valkuilen. Ik ben enorm naïef, ga altijd uit van het beste en vergeet vaak na te denken over de wat mindere kanten van een beslissing. Dit komt er dan wel weer op neer dat ik een redelijk groot incasseringsgehalte en aanpassingsvermogen heb 😉 En ik ben er nu wel achter hoe het komt dat ik zo ben, lees in dit  blog waarom dat zo is.

Wie zou ik het allerliefst ooit nog eens willen ontmoeten?

Ik zou willen zeggen Nelson Mandela, maar helaas is dat niet meer mogelijk. Maar wat een mooie glimlach had die man zeg. En wat een sterke innerlijke kracht moet je hebben om te doen wat hij heeft gedaan. Ik zou ook heel graag Obama willen ontmoeten, ook die man heeft een ontzettend mooie lach en uitstraling. Dat is toch iets waar ik direct tot wordt aangetrokken en het lijkt me heerlijk om met zo’n persoon te praten, filosoferen, discussiëren over het leven. Verder wil ik eigenlijk elk persoon ontmoeten die het leuk vind om een echt gesprek te voeren, niet bang is om bepaalde standpunten in te nemen en elkaar uit te dagen tot diep nadenken. Zoals Eleanor Roosevelt zei:

 

"Small minds discuss people, average minds discuss events and great minds discuss ideas"

Eerste inspirerende interview is gedaan!

Hopelijk vond je het leuk om meer over mij te lezen en te weten te komen. Ik moet eerlijk bekennen, een interview met jezelf is best leuk. Ik zou mezelf nog allerlei meer interessante vragen kunnen stellen, maar ik kan me voorstellen dat dit genoeg Cin voor 1x is. Wil je nog wel iets meer over mij weten en heb jij nog een leuke, interessante vraag, stel hem gerust onderaan dit interview! En als je zelf trouwens mooie ambities hebt, een inspirerende baan of unieke dromen: laat mij je interviewen en inspireer anderen!

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Bo van Plateringen
Door

Bo van Plateringen

op 01 Oct 2014

Goed/leuk/interessant interview! En heel leuk om iemand die ik al jaren ken, toch weer een beetje beter te leren kennen! Ga zo door!

Cindy Stechweij
Door

Cindy Stechweij

op 05 Oct 2014

Leuk en lief om te lezen, thanks!!!

Jos
Door

Jos

op 01 Oct 2014

Heel veel succes Cin! Enne, je bent nog één karakteristiek vergeten .... je bent een van de snelst pratende mensen ter wereld! PS. Lees het boek Verdraaide Organisaties van Wouter Hart eens, dan kunnen we dat bespreken als je terug bent uit Bali

Cindy Stechweij
Door

Cindy Stechweij

op 05 Oct 2014

Dank je!! Inclusief voor de toevoeging ;) Ben benieuwd naar het boek, ga het zeker lezen!

Arjan van Oirschot
Door

Arjan van Oirschot

op 02 Oct 2014

Top Cindy, Leuk dat je dit doet. Heel veel succes, ik twijfel er niet aan, je gaat het redden. Cin om je te volgen! Groet, Arjan

Cindy Stechweij
Door

Cindy Stechweij

op 05 Oct 2014

Hi Arjan, Wat leuk om van je te horen! Dank je wel voor je positieve vibe!! :) We houden contact! Groetjes, Cindy

Manon Vermeulen
Door

Manon Vermeulen

op 02 Dec 2014

Beste Cindy, Leuk om te lezen en zo een beetje kennis te maken! Ik heb veel gehad aan je feedback op mijn CV tijdens de Carrièrebeurs. Je website staat inmiddels in mijn bladwijzerbalk, zodat ik regelmatig tips kan opdoen voor het solliciteren. Misschien zit er nog weleens een training of workshop in. Ik wil je in ieder geval succes wensen en ik hoop dat je nog meer mensen kunt helpen met hun carrière! Groetjes Manon P.s. Bali is echt geweldig he? =D

Cindy Stechweij
Door

Cindy Stechweij

op 08 Dec 2014

Hoi Manon, Wat leuk om te horen! Jij ook heel veel succes met alles en blijf vooral reageren, vind het leuk om te lezen hoe jij tegenover deze onderwerpen staat. Groetjes! Ps. Ja, Bali was heerlijk :)

Susan
Door

Susan

op 03 Dec 2014

Hallo Cindy, Wij hebben elkaar heel kort getroffen op de carrièrebeurs in Utrecht. Chappeau! zo'n inzet en focus bij elke nieuwe CV, daar heb je veel mensen blij mee gemaakt. Oh ja ik las met ontzettend veel plezier Families and How to Survive Them van John Cleese en Robin Skynner. Geweldig leuk om te lezen hoe het binnen families werkt (en dus bij jezelf) en hoe dat zich uit.

Cindy Stechweij
Door

Cindy Stechweij

op 08 Dec 2014

Hoi Susan, Dank je voor je boekentips, ga ik zeker ook eens bekijken! Leuk dat je er op de beurs was en heel veel succes met alles!

Reactie plaatsen