Inspirerende interviews #4 met artiest Mandy van der Linden!
24 oktober 2014 
5 min. leestijd

Inspirerende interviews #4 met artiest Mandy van der Linden!

We zijn alweer bij Inspirerende interviews #4 beland, vandaag met de veelzijdige, creatieve perfectionist Mandy van der Linden! Artiest, performer, zangeres en een creatieve ondernemer als eigenaar van Twist and Shout!. Lees in dit inspirerende interview hoe zij vastbesloten is om haar carrière vorm te geven zoals zij dat wilt, welke ontwikkelingen ze heeft meegemaakt om te komen waar ze nu is en wat haar drijft om altijd voor haar dromen te blijven gaan. Lees, geniet en wordt geïnspireerd!

 

Wat zijn typerende kenmerken die jou Mandy maken?

Creatief, dromer, doener, doorzetter, actief, ambitieus, netwerker, enthousiast.

Dat zijn er heel wat!

Ja klopt! Gelukkig maar, want al deze eigenschappen helpen mij in eigenlijk alles wat ik doe. De afgelopen jaren heb ik mezelf goed leren kennen en momenteel ben ik bezig met het waarmaken van mijn dromen.

Wat doe je precies momenteel?Inspirerende interviews mandy

Heel veel! Ik ben Welzijnscoach bij Clup Welzijn en daarnaast ben ik ondernemer op het gebied van entertainment, wat eigenlijk enorm breed is. Zo ben ik zangeres en artiest en ik vorm de basis voor mezelf én andere artiesten, zodat bedrijven en particulieren ons kunnen inhuren in de samenstelling zoals zij dat willen. Ook verzorg ik kindershows op kinderfeestjes, wat heel leuk en inspirerend is. Ik schrijf alle stukken zelf en de kinderen en ouders zijn super enthousiast. Verder geef ik ook nog zang- en presentatielessen. En ik regel alles zelf, van de opdrachten binnen halen, website maken, shows ontwikkelen tot aan de administratie.

Dat klinkt als veel en gevarieerd, waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie zit hem voor mij in kleine dingen. Een mooie quote, een vrolijk liedje, een wandeling in het bos, het lezen van een goed boek., maar ook het uitproberen van een nieuw eettentje of een nieuw gerecht. Wat ik ook inspirerend vind is iets doen wat ik normaal gesproken niet zo snel zal doen, zoals bijvoorbeeld een klimcursus volgen (Screw it, Let’s do it!).

Wat maakt het voor jou dat dit inspirerend is?Inspirerende interviews 4

Ik vind het heel leuk en verfrissend om een andere kant van mezelf te leren kennen. En je ontmoet veel nieuwe mensen met ieder weer een eigen verhaal. Ik omring me graag met personen die ‘out of the box’ durven te denken. Die zich niet laten leiden door angst, maar overal een ‘lichtpuntje’ in kunnen ontdekken.

 

Wat is jouw moment geweest waarop alles begon?

Dat weet ik nog precies! Dat was op vakantie in Kreta, waar ik samen met Sophie, een vriendin waar ik ook al jarenlang samen mee zing, was. Ik had een paar maanden voor deze vakantie twee fantastische droomreizen gemaakt (Azië en Zuid-Amerika) en was bij thuiskomst verhuisd van Utrecht naar Amsterdam. Voor mij een nieuwe stad, waar ik maar weinig mensen kende en ik had een baan onder mijn niveau. Ik was niet gelukkig, dit was voor mij het zogenoemde zwarte gat.

“If there is no struggle, there is no progress.” ~Frederick Douglass

Op deze vakantie in Kreta, kon ik een fysieke afstand van mijn leven nemen. Hierdoor kon ik patronen overzien en écht nadenken over wat ik wilde doen met mijn leven. Door deze fysieke afstand te nemen, kreeg ik nieuwe inzichten, inspiratie en kwamen de eerste ideeën voor Mandy Music en Twist & Shout! op papier. En op een prachtig eiland, met een goede vriendin om je heen begint de inspiratie dan wel echt te stromen!

Dat klinkt als een heftige periode in je leven?

Ja, dat was het ook. Maar ook een hele waardevolle periode, want hier op Kreta ben ik erachter gekomen wat mij écht gelukkig zou maken. En hier realiseerde ik me dan ook dat ik rigoureuze stappen zou moeten zetten om dit voor elkaar te krijgen. Vooral op werkgebied, want nu was ik niet gelukkig.

Wat drijft jou om voor je dromen te gaan?

Inspirerende interviews MandyVoornamelijk mijn liefde voor zingen en het entertainen. Het is het gevoel wat het geeft als ik op het podium staat. Enorm lastig om onder woorden te brengen, maar het is in ieder geval enorm verslavend. Het heeft een soort magisch effect op me, het zet me in beweging.

Daarnaast kom ik op plekken waar ik anders niet snel zou komen. Zo heb ik opgetreden in Bosnië en in de Skybox van FC Utrecht, maar ook in de leuke locale kroegjes. En ik maak mensen blij met wat ik doe, ik heb het gevoel dat ik met mijn werk de wereld wat meer kleur geef. Dit drijft mij echt om door te gaan en mezelf te blijven ontwikkelen naar nóg beter en meer!

Je heb jezelf in de afgelopen jaren enorm goed leren kennen. Heb je ook je valkuilen ontdekt?

Ja zeker. Ik heb er eigenlijk drie, maar omdat ik weet dat dit mijn valkuilen zijn, kan ik er steeds beter mee omgaan en hierop anticiperen. Als eerste is daar mijn enthousiasme. Voor mij is dit zowel mijn kwaliteit als een grote valkuil. Ik zeg namelijk op bijna alles ‘ja’, omdat ik er ook echt enthousiast over ben. Maar hierdoor verlies ik nog weleens mijn focus en energie. Ook mijn loyaliteit is zowel een kwaliteit als een valkuil, omdat ik vaker aan anderen denk dan aan mezelf. Hierbij zet ik mezelf tijdelijk op de tweede plek en dat is eigenlijk zonde voor mijn energie en focus. En mijn derde valkuil is dat ik soms onnodig onzeker kan zijn over wat ik aan het doen ben. Dan heb ik periodes dat ik over alles twijfel, het lastig vind om keuzes te maken en me afvraag of ik het allemaal wel goed aanpak. Ik kan me dan echt druk maken om ‘niets’, terwijl dezelfde keuzes op een ander moment misschien zo gemaakt zijn.

Je leert hier beter mee omgaan geef je aan, hoe doe je dit?Inspirerende interviews

Zelfreflectie! En net wat langer nadenken voordat ik direct Ja! roep. En verlies ik na een tijdje weer teveel energie, dan gaat er sneller een knop om. Dan gun ik mezelf een week lang ‘bank-hangen’ om na te denken over wat ík ook alweer wil. Na deze week heb ik vaak mijn rust, energie, zelfvertrouwen én inspiratie weer terug!

Wat vind je het allerleukste aan wat je doet?

Dat geen opdracht hetzelfde is! Daarbij kom ik echt op nieuwe plekken en ben ik er zelf verantwoordelijk voor dat ik mag doen wat ik het liefste doe: Zingen en entertainen. En het schrijven van maatwerkteksten- en shows is echt fantastisch om te doen, hierbij krijg ik een thema en dan mag ik los qua creatie op tekst en show. De reacties hierop zijn altijd ontzettend leuk en geven me veel voldoening!

Wat is je grootste inzicht geweest afgelopen tijd?

Soms moet je dingen durven uitbesteden. Ik ben een perfectionist en ga niet voor half werk. Maar het resultaat is dan dat ik alles zelf doe en mezelf onnodig overbelast. Daarom laat ik anderen steeds meer doen en probeer ik te accepteren dat -als het niet aan mijn eisen voldoet- goed ook nog goed genoeg is:) Daardoor kan ik me weer focussen op de groei van mijn bedrijf. Het is vallen en opstaan, maar ik ga ervoor!

Inspirerende interviews
Mandy, super bedankt voor het delen van jouw verhaal. Ik voel je kracht, je enthousiasme en je drive om te leven naar je dromen, heerlijk! Heel veel succes en vooral plezier in alles wat je nog gaat doen en onthoud: het is niet de eindbestemming waar je je geluk gaat vinden, het is de weg die je neemt om hier te komen die voor het avontuur, het plezier, je geluk en de successen gaat zorgen! Wil je meer weten over Mandy en haar optredens als artiest en zangeres: Twist and Shout!

 

Over de schrijver
Vanuit mijn inmiddels tien jaar ervaring binnen goed werkgeverschap, arbeidsmarktcommunicatie en werkgeluk, adviseer en coach ik organisaties op deze vlakken. Daarnaast schrijf ik ook voor HR organisaties over allerlei HR-onderwerpen. Verder heb ik een product ontwikkeld (sollicitatiecursus #lachendsolliciteren) die organisaties aan hun afgewezen sollicitanten aanbieden als verrassing. Een zacht en warm afscheid binnen het sollicitatieproces levert veel positieve doorvertel-verhalen op. Goed werkgeverschap begint bij de sollicitant.
Reactie plaatsen